E SHTUNA E MADHE

E Shtuna e Madhe ose e Shenjtë i kushtohet mendimit në Shpëtimtarin që është në varr. Për këtë arsye, nuk kremtohen ritet gjatë gjithë ditës. Altarët janë pa zbukurime, nuk […]

Shpërndaje postimin tek miqtë:

E PREMTJA E MADHE

Liturgjia e Javës së Madhe sot e arrin kulmin e vet në ritet përplot mallëngjim. Pa e tepruar, mund të themi se ritet e të Premtes së Madhe janë më […]

Shpërndaje postimin tek miqtë:

Devocioni dhe Devocionet

“Devocion”, në kuptimin më të thellë të fjalës, don të thotë konsakrim, kushtim… dhënie e vetvetes plotësisht… dedikim me një kushtim solemn. Në një kontekst fetar, devocioni është qëndrimi i […]

Shpërndaje postimin tek miqtë: